home / over de inspiratiekid

Over de InspiratieKid

Aan de slag met Samen Goed Voor Later en democratisch burgerschap: professionals die dagelijks met of voor kinderen werken of leidinggeven kunnen inspiratie en ondersteuning vinden op deze site.

Deze online InspiratieKid biedt instrumenten, methodieken en good practices om direct aan de slag te gaan met Samen Goed Voor Later met 0-12 jarigen.

Als leidinggevende, docent of pedagogisch medewerker vind je – via de homepage – direct vragen en bijpassende instrumenten voor teams, voor studenten en voor kinderen. Wil je gericht op leeftijd en/of een pedagogisch thema zoeken, dan kun je deze via GA VAN START ingeven. Je krijgt dan iedere keer weer nieuwe cases met inspiratie.

De online InspiratieKid maakt het mogelijk Samen Goed Voor Later te introduceren, te borgen en te delen met allen die belang hebben bij kinderopvang (ouders, collega-organisaties, onderwijs, beleidsmakers).

De online InspiratieKid is nooit af. Heb je zelf een good practice die je graag wilt delen? Bij contact staat omschreven hoe je dit kunt doen.

KINDwijzer heeft een geweldige film geproduceerd die de pedagogische waarde van  kinderopvang in beeld brengt. Deze film geeft een goed beeld van de dagelijkse werkelijkheid in de kindercentra. De professionele aanpak, de passie voor het vak en de voorbereiding op de toekomst worden duidelijk onder de aandacht gebracht.De film laat zien dat kinderopvang veel  meer is dan ‘opvang’. Het is een mini-samenleving, waar kinderen al jong leren dat niet iedereen hetzelfde is, dat je conflicten positief kunt oplossen, dat je in een groep met elkaar moet overleggen en dat je samen verantwoordelijk bent voor de groep. Kinderen ‘oefenen’ zo hun sociale en democratische vaardigheden op een ongedwongen manier. Jong geleerd is oud gedaan. Zo werken we aan Samen Goed Voor Later. De thema’s van de pedagogische aanpak van Samen Goed Voor Later worden zichtbaar gemaakt in onder andere dagelijkse rituelen, activiteiten, omgang, methodes, gesprekken en houdingen.